7 juli 2021

Grote update satellietdataportaal

7 juli 2021

Vanaf 1-juliĀ heeft het Nederlandse Satellietdataportaal een flinke update gekregen, hierbij zijn veel nieuwe functies toegevoegd, het design heeft een update gehad en ook de gebruiksvriendelijkheid is erop vooruit gegaan. Het NSO stelt de satellietbeelden gratis ter beschikking aan iedereen in Nederland die er belang bij kan hebben. Nederlandse burgers, bedrijfs en nu dan ook het onderwijs.

In 2012 is het Satellietdataportaal gestart en heeft het inmiddels een groot aantal gebruikers. Bij de laatste update is het mogelijk om interessegebieden aan te geven, volgens Mark Loos van het NSO groeiden zij in een aantal jaar naar bijna 2000 geregistreerde gebruikers. Niet alleen boeren, maar ook verschillende inspectiediensten (NVWA, ILenT en waterschappen) toonden meer en meer interesse in de satellietgegevens.

De boodschap van het NSO is:
“ga lekker rondkijken op het portaal. Ontdek wat je met satellietgegevens kunt doen en deel jouw bevindingen via mail en de sociale media. Want ook dat hebben we in deze nieuwe versie een stuk makkelijker gemaakt.”

Bron: Spaceoffice.nl